» dagen, i love <3

nu kommer bilderna när Marielle var hos mej idag =)




















japp, vi är döva!











tack för dagen <3

de var värt minne!

älskar dig, Marielle Norberg


» dagens oufit


Kofta = GinaTricot
Linne under koftan = Bikbok
strumpbyxan = H&M

så ser jag ut idag innan jag hämtade Marielle på busstationen idag

bilderna kommer! =)


» 28 augusti 2010



äh skit i mej!

idag var jag på stan med Annika Hansson o Rebecka Jonsson
det var verkligen dålig marknad någonsin jag har sett...
o jag vart på ett bröllop, mammas o Lees kompis Caroline o Ante gifte sig idag. Ante var min gamla taxi förare när jag bodde i Älandsbro o han kör mej till dagiset Rosenbäcken.
Det var väldigt fint bröllop. Men digga max Ante o Carro s skor stod de "Hjälp" på Carros ena sko, "mig" andra skon. "Mig" på Antes ena sko, "oxå! på andra skon. Jag fattar inte dom gjorde de så.

Elin Pehrsson ( tjejen från innebandy laget ) o sin pojkvän var där oxå.

tjing*


» dagens outfit



linne = JC
college tröja = GinaTricot
jeans = Cubus


» bilderna från dagarna hos momma

jag lägger upp bilder som är mina favoriter, annars skulle jag lägga upp minst 300 st bilder, uscha
jag lånade mitt moster´s systemkamera Canon 1000D
här kommer dom =)



jennifer´s kamera =)



mina skor =)



min jeans



jag

--------------------------------------------------------------------------------

alla bilderna har jag fotat =)


» när jag va liten =)



min moffa hittade några gamla bilder på mig när jag va liten =)

bilderna togs när jag va hos momma o moffa.

Jag e ju hos dom o min momma fyller 73 år idag!

Då kommer jag få träffa hela mitt släkt från mammas sida. =)

» dagens outfit



så ser jag ut idag, ska ut o köra moppe runt i stan
har ju tråkig. smsa!
om ni har mitt nummer =)
så bomba smsa mig!

puss & ciao!


» Almunge

Nu e jag i Almunge, nära Uppsala. Jag o min familj hälsar på mammas kusin Rosa. Rosa s barn e min tremänning.
Jag har ingen förstås mottagning i mobilen här. shiiiet kan jag säga. Vi hade självklart mysigt tillsammans. Det var mysigt att komma till Rosa o familjen. Jag såg att Gabriella har blivit stor än jag träffade henne sist. De var kul att se henne att bli stor =)

Men nu på onsdag åker vi hem. Sen ska vi bara vara hemma så länge tills skolstarten. Fast vi ska också åka upp till min mormor o morfar i Bölen, nära Örnsköldsvi´k. Det var faktiskt ett tag sen fick träffa min mormor o morfar. Dom är lite gamla. Uscha...

Jag hoppas jag kommer träffa min kära kusin Jennifer Sjöström ( hon har också en blogg som heter www.ohklick.blogg.se )



tjing*


» mitt liv på sjukhus

nu ska jag berätta om mitt liv hos sjukhus.

när jag föddes hade jag redan problem.

när jag var bara 8 månader ramlade jag från skötselbordet ner på golvet. Mamma skulle byta blöja på mig, mamma blev jätterädd o jag såklart började gråta. Senare på kvällen mamma kände jag var superhett som jag har feber, var alldeles blå om fingarna o tårna och skakade. Mamma och pappa blir orolig ju, då ringde mamma till akuten och tog med mig dit. Doktorn säger de e ingen fara men mamma kände på sig att det är något fel på mig. Så åkte vi hem. Senare på natten spydde jag, skakade hela om kroppen, blev blå och febrig igen.

Mamma och pappa var beslutet att åka till akuten igen. Och dom tjatade på doktorn att han skulle kolla mig. Vi fick stanna på sjukhuset, senare tidigt på morgonen blev jag febrig, blå och skakade om kroppen, doktorn såg det så han röntgade mig då han märkte att jag hade dubbel sidig lunginflammation och en liten spricka på skallen.

Jag låg på intensiv-vården två dagar för att behandla mitt lunginflammation.

Senare när jag var 3 år var jag på sjukhuset igen. Pga mitt njure kraschar.

Före jag opererades då hade jag urininfektion hela tiden, när jag äter medicin för det, när de försvann då slutade jag äta medicinen men efter jag slutade äta då kom det tillbaka hela tiden. Liksom lika bra att fortsätta äta medicinen. Då doktorn beslutade att operera mig i Uppsala sjukhus för att mitt vänstra njure funkar inte bra. Halva var frisk och andra halvan var död. Då doktorn tog bort halvan. Och jag hade spricka på urinblåsan. Doktorn sydde ihop sprickan. Jag fick massa slangar i mig när jag log på sjukhus i Uppsala.

Senare när jag var 4 år gammal då ville mamma och pappa jag ska ha CI. Så jag opererades på sjukhus igen fast på SÖS ( Söder Sjukhuset), i Stockholm. 

När jag har opererat in CI:et då var det riktigt tungt att vara vaken, värst jag vet var att tugga mat då man tror det spränger i huvudet. då jag fick soppa istället. Men den avdelningen jag bodde på, flyttades till Karolinska Universitet Sjukhuset i Huddinge, nära Stockholm. 

Nuet : jag trivs med mitt CI:et och jag har tre ärr, ena är på vänstra sidan, den andra e nedanför magen (den e gömd innanför trosan) och det tredje ärret e ju gömd innanför håret bakom högra örat. Jag skäms inte över mitt ärr. Största ärret e på den vänstra sidan. Den syns tydligt om jag badar med bikini.

Och jag åker till Sundsvalls sjukhus vart fjärde år och gör njurkontroll. Nyss var i mars gjorde jag njurkontroll. Det är inte kul att göra det.

Första ska man göra e fika, sen dricka jättemycket vatten och gå inte på toa förrän är inne på sjukhus. Man får en kiss-skål och skriva in vilken tid när jag kissar, så o så.

Sen får jag nål i armen och får urindrivande medicin, vilka det gör jag blir kissnödig hela tiden och går fram och tillbaka till toaletten, och en till medicin är kontrastvätska, det gör att mitt njure och urinblåsan syns på magnetröntgen. Jag låg på magnetröntgen ungefär 40 minuter plus måste man ligga still.

Och jag var kissnödig så man kan att tro man höll kissa på sig. Det var skit jobbigt. Sen var jag klar på magnetröntgen då tog sjuksköterska bort nålen i armen. Då fick jag sitta i ett rum med tv, dvd och filmer ungefär 4 timmar. Sen kom sjuksköterskan igen med en till nål för att ta mitt blod.

Hon stack in nålen i samma arm. Och hon kunde inte sticka in riktigt så hon tog ut och in igen, igen tills jag började må illa. Sen lyckades hon in nålen rätt in blodådra. så vart 20ende minut tog hon en hel rör med mitt blod. 4 stycken 20 minutarna fick jag plåga. Sen fick jag åka hem. Det tog en hel dag att vara på sjukhuset.

Så var mitt liv på sjukhus...
                                                                                                                                
 
                                                              där e mitt största ärr